voor lang(er) speelplezier...

Speelgoed wordt vaak doorgegeven van de ene generatie naar de andere, en daarom besteden we uiterste zorg aan elk detail van ons productieproces. Met het selecteren van de beste materialen en het uitvoeren van uitgebreide kwaliteitscontroles, streven we ernaar om speelgoed te maken dat niet alleen de kinderen van vandaag, maar ook de kleinkinderen van morgen zal verrassen en vermaken.

Om ervoor te zorgen dat elk stuk ado speelgoed optimaal blijft presteren en veilig blijft voor gebruik, raden we ten zeerste aan om de handleiding, richtlijnen en onderhoudstips nauwgezet te volgen welke op deze pagina te vinden zijn. Deze essentiële informatie biedt niet alleen inzicht in het juiste gebruik van ons speelgoed, maar helpt ook bij het behouden van de kwaliteit en duurzaamheid ervan gedurende vele jaren van gebruik.

onderhoudstips

Houten speelgoed is niet alleen duurzaam en tijdloos, maar ook een genot om mee te spelen. Om ervoor te zorgen dat uw houten speelgoed in optimale conditie blijft en jarenlang meegaat, is het belangrijk om enkele eenvoudige onderhoudsrichtlijnen te volgen. Hier zijn enkele tips om uw houten speelgoed schoon, veilig en langdurig te houden:

Algemene Tips:

Inspectie voor Gebruik:
Controleer het speelgoed regelmatig op losse onderdelen, splinters of andere mogelijke gebreken voordat uw kind ermee gaat spelen. Hiermee zorgt u voor een veilige speelervaring.

Milieuvriendelijke Opslag:
Bewaar houten speelgoed op een droge, koele plaats uit direct zonlicht om kleurvervaging te voorkomen. Vermijd vochtige omgevingen om schimmel en kromtrekken te voorkomen.

Reinigen van Houten Speelgoed:
Milde Zeep en Water: Reinig houten speelgoed met een zachte, vochtige doek en een milde zeep. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen die het hout kunnen beschadigen.

Grondige Droging:
Zorg ervoor dat het speelgoed volledig droog is voordat u het weer aan uw kind geeft. Dit voorkomt schimmelvorming.

Bescherming en Onderhoud:

Natuurlijke Oliën:
Periodiek aanbrengen van een natuurlijke olie, zoals jojoba-olie of bijenwas, helpt het hout gehydrateerd en beschermd te houden.
Schuren van Ruwe Plekken: Schuur voorzichtig ruwe plekken met fijn schuurpapier om eventuele splinters of onregelmatigheden te verwijderen.

Veiligheid:
Leeftijdsgeschiktheid: Kies houten speelgoed dat geschikt is voor de leeftijd van uw kind om verstikkingsgevaar te voorkomen. Houd kleine onderdelen buiten bereik van baby's en jonge kinderen.

Educatieve Activiteiten:
Creativiteit Bevorderen: Moedig uw kind aan om het houten speelgoed op verschillende manieren te gebruiken om hun verbeelding en creativiteit te stimuleren.

Samen Spelen:
Samen spelen en leren met houten speelgoed versterkt niet alleen de band tussen ouders en kinderen, maar vergroot ook het speelplezier.

Reparatie en Recycling:

Reparatie:
Als het houten speelgoed beschadigd raakt, neem dan contact met ons op voor advies.

Recycling:
Als het houten speelgoed niet meer te repareren is, overweeg dan recycling door het speelgoed in te leveren bij de milieustraat of neem contact met ons op voor advies.

Bij vragen over het onderhoud van uw houten speelgoed of als u meer advies nodig heeft, neem gerust contact met ons op. Wij staan klaar om u te helpen zodat het speelgoed van uw kinderen altijd in optimale staat blijft!

Gebruiksaanwijzing: Speelgoed/Meubilair

Gebruiksaanwijzing: Speelgoed/Meubilair

Betreft: Speelgoed/kindermeubilair van het met merk ado.

Fabrikant: ado b.v. Grote Houtplein 27 6718 GH Ede

Aanwijzing voor veilig gebruik:

Dit meubelstuk/speelgoed is bedoeld voor kinderen in de leeftijdsgroep vanaf 14 maanden. Afhankelijk van de grootte van de gebruiker.

De fabrikant heeft passende en normale psychische capaciteiten en fysieke afmetingen als uitgangspunt genomen bij het ontwerp en de fabricage van dit meubelstuk/speelgoed. De mate van gevaar die het gebruik van dit meubelstuk of speelgoed met zich meebrengt, staat in verhouding tot de vaardigheden van de gebruiker. Dit geldt met name voor speelgoed dat door de functie, afmeting en andere kenmerken bestemd is voor kinderen jonger dan 36 maanden. Bij gebruik van dit artikel dient de koper (volwassene) te letten op de geschiktheid, mogelijkheden en beperkingen van dit meubelstuk/speelgoed voor de gebruiker.

Garantie:

Dit meubelstuk of speelgoed is uitsluitend bestemd voor huiskamergebruik of in een overeenkomstige situatie. De fabrikant gaat ervan uit dat dit meubelstuk of speelgoed overeenkomstig de aanwijzing(en) wordt gebruikt en gegarandeerd daardoor een veilig gebruik en een lange levensduur.

Gebruikshandleiding en Gebruiksaanwijzing voor Houten Speelgoed en Kindermeubilair

Dit document fungeert als gebruikshandleiding en gebruiksaanwijzing voor houten speelgoed en kindermeubilair. Het bevat belangrijke instructies en richtlijnen om ervoor te zorgen dat het gebruik van deze items veilig en verantwoord blijft volgens de geldende wet- en regelgeving.

Inspectie voor gebruik:

Vóór gebruik van het houten speelgoed of kindermeubilair is het cruciaal om een grondige inspectie uit te voeren. Controleer zorgvuldig op losse onderdelen, splinters, barsten en andere mogelijke gevaren.
Zorg ervoor dat alle onderdelen stevig zijn bevestigd en dat er geen scherpe randen of punten aanwezig zijn die letsel kunnen veroorzaken.

Geschikte leeftijd:

Controleer altijd de aanbevolen leeftijdsgrens op het houten speelgoed of kindermeubilair. Dit waarborgt dat het speelgoed veilig en geschikt is voor de ontwikkelingsfase van het kind.
Geef het speelgoed en meubilair alleen aan kinderen die oud genoeg zijn om de instructies te begrijpen en deze op de juiste wijze te hanteren.

Toezicht:

Kinderen dienen nooit zonder toezicht te spelen met houten speelgoed of kindermeubilair, met name wanneer het speelgoed kleine onderdelen bevat die verstikkingsgevaar kunnen opleveren.
Het is van essentieel belang dat kinderen worden aangemoedigd om op een veilige manier te spelen en altijd voorzichtig te zijn, vooral bij het verplaatsen van meubels.

Gebruiksomgeving:

Plaats houten speelgoed en kindermeubilair op een vlakke ondergrond om stabiliteit te waarborgen. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is om veilig te spelen en bewegen rondom het speelgoed en meubilair.
Vermijd plaatsing in de buurt van open vuur, verwarmingsbronnen of andere warmtebronnen om het risico op brandwonden of brand te verminderen.
Dit kindermeubilair of speelgoed is uitsluitend bestemd voor huiskamergebruik of in een overeenkomstige situatie. De fabrikant gaat ervan uit dat dit meubelstuk of speelgoed overeenkomstig de aanwijzing(en) wordt gebruikt en gegarandeerd, daardoor een veilig gebruik en een lange levensduur.


Schoonmaken en onderhoud:

Maak het houten speelgoed en kindermeubilair regelmatig schoon met een vochtige doek en een mild schoonmaakmiddel. Zorg ervoor dat het speelgoed en meubilair volledig droog zijn voordat ze opnieuw worden gebruikt of opgeborgen.
Het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen of chemicaliën dient te worden vermeden, aangezien deze de afwerking van het speelgoed en meubilair kunnen beschadigen.
Inspecteer het speelgoed en meubilair regelmatig op slijtage, beschadigingen of losse onderdelen en repareer of vervang deze indien nodig.

Opbergen:

Berg het houten speelgoed en kindermeubilair op een veilige plaats op wanneer het niet in gebruik is om beschadiging of verlies te voorkomen.
Zorg ervoor dat het speelgoed en meubilair goed georganiseerd zijn om struikelgevaar te voorkomen en de levensduur te verlengen.

Veiligheid voorop:

Het is van cruciaal belang dat kinderen leren hoe ze het houten speelgoed en kindermeubilair op een veilige en verantwoorde manier kunnen gebruiken.
Moedig hen aan om het speelgoed niet als werpmateriaal te gebruiken en voorzichtig te zijn bij het hanteren van scherpe randen of punten.

Deze uitgebreide richtlijnen en gebruiksaanwijzing dienen te worden opgevolgd om ervoor te zorgen dat het spelen met houten speelgoed en kindermeubilair een veilige, plezierige en leerzame ervaring blijft voor alle kinderen.

ado bv

info@adospeelgoed.nl

www.adospeelgoed.nl

auto's

loopfietsen

kruiwagens

strijkijzers